Weerkaarten - waarnemingen.

Waarnemingen beperken zich natuurlijk niet tot Alken alleen. Op deze pagina staan dan ook een aantal interessante kaarten over de huidige weersituatie in België en Europa. Klik op de afbeeldingen voor een groter formaat. Tip: Door de afbeeldingen met elkaar te vergelijken kan je vaak leuke verbanden ontdekken.

28 januari 10u32

Temperatuur België

Dit kaartje geeft een zeer goede indicatie over de huidige temperatuurverdeling in België en Nederland. Het is gebaseerd op de metingen van meer dan 300 amateur weerstations.

Neerslagradar België

De radar detecteert de neerslag boven België. De intensiteit van deze neerslag wordt weer- gegeven door middel van kleur tinten. Deze gaan van lichtblauw (lichte neerslag) tot donkerrood-paars (wolkbreuk).

Satelliet België

De wolken boven België op dit ogenblik. Na zonsondergang verschijnen hier automatisch de infrarood beelden.

Grond-analyse Europa

Bovenstaande kaart combineert een aantal observaties in Europa: o.a. temperatuur, luchtdruk, windrichting, windkracht.

Voor meer informatie kan je terecht op meteocentre.com

Temperatuur Europa

Deze weerkaart toont de huidige temperaturen in Europa. De kleur van de getallen geeft ook de hoogte van de temperatuur weer. Van koud (blauw) tot warm (rood).

Neerslagradar Europa

Deze radar detecteert de neerslag boven Europa. De intensiteit van deze neerslag wordt weer- gegeven door middel van kleur tinten. Deze gaan van lichtblauw (lichte neerslag) tot donkerrood (wolkbreuk).

Satelliet Europa

De wolken configuratie boven Europa op dit ogenblik. Na zonsondergang verschijnen hier automatisch de infrarood beelden.

Frontenkaart Europa

Op deze kaart zie je de weer systemen ingetekend op een weerkaart. Deze kaart vernieuwd 4x per dag.

Voor een legende van de symbolen kan je terecht op de website van het KNMI